Als ik later groot ben…

Ik zit in een online les en het gaat over stage, we bespreken dat een verloskundige dingen soms anders doet dan we op school aangeleerd krijgen. De docent geeft aan dat wij vooral alles zo moeten doen als dat we het aangeleerd krijgen en dat als we later groot zijn, dat we het dan wel allemaal anders mogen gaan doen. 

Ik begin te denken; Wat als ik later groot ben? En ik zink weg in dromen en gedachten…

Ik droom ervan om over een aantal jaar af te studeren, wat daar dan allemaal bij komt kijken maar ook wat ik daarna dan allemaal nodig heb. Ik hoop als afstudeer cadeau zo’n prachtige VanVeer tas te krijgen die ik helemaal zelf kan samenstellen. Maar jeetje, waar vul ik die tas dan mee, vraag ik me af. Ee doptone, gel, een stethoscoop, een bloeddrukmeter, een meetlint, handschoenen en misschien ook een stuwband, het liefst wel in een tof kleurtje uiteraard! Zo leuk al die mooie nieuwe spulletjes, kan ik nu al van genieten. Eerst maar even sparen.

Ik droom verder, ik zou eerst wel graag een tijdje willen waarnemen, het beroep uitoefenen waar ik al die tijd voor heb geleerd. En dan in een leuk autootje midden in de nacht naar bevallingen crossen. Magisch lijkt me dat!

En ooit, op een dag wil ik graag een eigen praktijk! Wie weet samen met een van mijn vriendinnen. Het lijkt me fantastisch om mijn visie en passie voor verloskunde te kunnen delen met iemand waar je graag mee op trekt en die ook de schoonheid van het vak ziet. Samen een praktijk inrichten, een bedrijfsplan schrijven en bedenken hoe wij samen iets kunnen toevoegen in de geboortezorg. Maar vooral kijken hoe wij, zwangeren en moeders optimaal kunnen begeleiden in zo’n intieme en bijzondere periode in hun leven

Wat me ook gaaf lijkt is naar het buitenland, voor een aantal maanden of misschien zelfs wel een jaar. Mijn vak in een andere cultuur en andere omgeving mogen uitoefenen en ook in andere landen vrouwen te ondersteunen en ze in hun kracht te zetten. 

Of in een camper een rondreis maken terwijl ik werk, vriendlief kan dan ook mee zijn werk kan hij immers toch overal wel doen. Ik zie het helemaal zitten. 

En shoppen dat ga ik ook doen! Leuke outfitjes waar ik me goed in voel en uitstraal waar ik voor sta; Liefdevolle, natuurlijke zorg waarin wens en gezondheid van moeder en kind altijd voorop staan! Het moeten natuurlijk ook praktische setjes kleding zijn waarin ik, als het moet, zo een bevalbad in kan springen of waarin ik op mijn hurken kan zitten als een moeder verticaal bevalt. Oh en weetje wat ik ook graag wil? Van die toffe sokken voor medewerkers in de zorg, dat staat altijd zo gezellig!

Jeetje wat heb ik zin in de toekomst zeg, zelfstandig een ongelooflijk bijzonder beroep uitoefenen. Spannend, maar ook wel heel erg leuk. Het voelt echt als mijn roeping, ik word hier zo blij van!

“Zijn er verder nog vragen?” Ik schrik op uit gedachten als ik de docent dat hoor vragen. Ik houd me wijselijk stil, ik heb helemaal niks van die meeting gevolgd doordat ik zo druk bezig was met alle toffe dingen die hopelijk ooit op mijn pad mogen gaan komen. Nadat de docent de les heeft afgesloten. Sluit ik mijn laptop af en ga ik naar beneden. Terwijl ik de trap af loop besef ik me dat ik eigenlijk mijn droom al aan het leven ben, ik studeer verloskunde, mijn reis is allang begonnen.

LiefsLisanne


Speciaal voor toppers die afstuderen in de zorg heeft MyMitella gave decoratie sets. Tof om een afstudeerparty mee te versieren. Verder kan je ook van die ongelooflijk gezellige sokken voor zorgmedewerkers vinden op hun website en hele mooie cadeausets (handig voor als je iets zoekt om te geven bij die afstudeerparty). Je kan natuurlijk ook jezelf verwennen en je zorguitzet op hun website bij elkaar zoeken. Ga naar www.mymitella.nl om hun toffe collecties te bekijken!

Leave a comment